Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Alles weer zo goed als nieuw

Heb jij ooit een keer mooie leren schoenen gekocht? Dan zul je daar vast veel plezier van gehad hebben. Leren schoenen moet je vaak eerst een beetje inlopen. Maar daarna heb je er wel wel heel veel plezier van. Ze gaan namelijk helemaal naar je voeten staan en lopen dan heerlijk. Maar het leer verouderd wel. Op een gegeven moment gaan je schoenen er wel een beetje gedragen uitzien en wordt het leer ook een beetje vaal. Maar dat betekent niet dat je ze weg moet gooien. Met wat verf voor schoenen zijn ze al gauw weer zo goed als nieuw. Je blaast gemakkelijk weer nieuw leven in je schoenen. Het is ook helemaal niet moeilijk. Met leer of suede verf kun je eenvoudig dingen als jassen, tassen, koffers of zelfs meubelstukken een goede opknapbeurt geven. Bij alle spullen werkt het ook grotendeels hetzelfde. Je moet alleen goed opletten dat je de goede verf koopt en gebruikt. Zo zit  er verschil tussen verf voor leer en verf voor suède.

 

Heb je besloten om jouw schoenen of iets anders te gaan verven? Dan heb je een aantal dingen nodig, namelijk een paar handschoenen, die kun je gewoon in een doosje kopen, de goede verfsoort, schoonmaakspullen, oude klanten of iets anders dat vies mag worden, een oud shirt en een deglazer of preparer. Als je dat allemaal hebt kun je aan de slag!

 

Als eerst leg je de kranten neer en maak je het oppervlak gereed waar je het object dat je gaat verven op gaat leggen. Vervolgens maak je het goed schoon. Gedurende het gebruik heeft het namelijk, zonder dat je het doorhad, veel vuil en viezigheid verzameld. Daarna haal je met deglazer de laklaag eraf. Deze stappen zijn belangrijk om een mooie gelijke laag te krijgen. Daarna trek je je handschoenen en het oude shirt aan, en kun je aan de slag met de verf! Heel veel succes en plezier met je (zo goed als) nieuwe schoenen!

Bron van dit artikel : https://www.leerverfshop.nl/