Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Wat is een medicinale schapenvacht?

Een medicinale schapenvacht is een vacht die kan helpen tegen doorligplekken en het warm houden van je spieren. Medicinale schapenvachten worden ook vaak voor baby’s gebruikt. De vacht geeft extra comfort en warmte. De wol van een schapenvacht is kort en dik, dit zorgt ervoor dat de druk van je lichaam beter wordt verdeeld, zo voorkom je doorligplekken. Toch twijfelen mensen alsnog om een medicinaal schapenvacht aan te schaffen omdat veel mensen denken dat schapen enkel geslacht worden voor hun vacht. Dit is in Nederland niet het geval. De vachten komen over vanuit de vleesindustrie. Zo wordt het niet weggegooid maar is het ook zeker niet alleen voor de vacht.

Gebruik

Je kan de vacht het beste gebruiken op bed, maar als je langdurig gaat zitten kan je de vacht ook op de bank of bijvoorbeeld een rolstoel leggen. Zorg ervoor dat de vacht onder de plek ligt waar je de klachten voelt, anders heeft het natuurlijk geen zin. Als je de schapenvacht wilt gebruiken voor je baby dan werkt het hetzelfde, je legt het kleedje in het kinderzitje of de box en zo ervaart je baby een warme, zachte omgeving die ook nog eens goed is voor zijn of haar ruggetje.

Wasvoorschriften

Zoals je misschien wel weet kun je normale schapenvachten niet uitwassen. Bij medicinale schapenvachten kan dit wel, dit komt door de korte haren van het schapenvachtje die speciaal gelooid zijn. Een looiproces is iets wat bijdraagt aan het behouden van de natuurlijke eigenschappen van de vacht, maar het zorgt er ook voor dat de vacht zo lang mogelijk mooi blijft. Het looiproces zorgt er ook voor dat je de schapenvacht gewoon kan uitwassen. Dit komt omdat de haren in de vacht kort en dik zijn en speciaal worden behandeld.

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/medicinale-vachten/