Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Wil je een schapenvacht kopen?

Een schapenvacht is een echte aanwinst voor je interieur, het ziet er mooi uit en het voelt heerlijk aan je voeten. Vaak vragen mensen zich af of een schapenvacht wel diervriendelijk is. Deze vraag is heel logisch, want het gaat wel om een dier natuurlijk. Een schapenvacht is een restproduct van de slachterij. Het is voor een boer niet rendabel om een schaap te houden puur voor de vacht, nee een schaap wordt gehouden vanwege het wol de melk en om het landschap te beheren. Daarnaast is het niet bepaald diervriendelijk, gelukkig zijn alle boeren het hier over eens en is er binnen de Europese Unie ook een wetgeving op bedacht. Wil je een schapenvacht kopen, maar weet je niet waar je op moet letten? Dan ben je hier op het juiste adres, na het lezen van de blog weet je precies waar je een schapenvacht kunt kopen en welke soorten er zijn.

Welke soorten schapenvachten zijn er?

Aan een vacht zelf zit niet veel verschil, het is de schaap die het verschil maakt. De vachten zijn heel divers, de meest voorkomende zijn:

–        IJslandse vachten : Het IJslandse schaap staat bekend om zijn lange zachte haar.

–        IJslandse moeflon vachten

–        Texelse vachten: Dit is het bekendste type hier in Nederland, dat komt omdat ze hier ook vandaan komen. Als je zo’n vacht in huis hebt liggen dan zul je direct zien dat het een schapenvacht is.

–        Tibetaanse vachten: Deze soort herken je aan de zachte krullen.

Waar moet je opletten als je een schapenvacht gaat kopen?

Sommige handelaren bieden neppe schapenvachten aan, deze kun je herkennen omdat ze wat lichter zijn en meestal hebben ze ook een waslabel. Een echt schapenvacht was je niet in de wasmachine. Denk je nu, ik wil een schapenvacht kopen? Dan weet je nu hoe het moet.

 

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/