Leuk in huis
Image default
Woonkamer

Vouwgordijnen en gordijnen

Veel mensen vinden het moeilijk welke raamdecoratie het beste in hun woning past. Vaak komt het probleem naar voren dat er verschillende ramen en ook deuren zijn waar u raamdecoratie wilt toepassen. Veel interieurs hebben ramen en bijvoorbeeld openslaande deuren of een schuifpui. Doordat er verschillende ramen zijn wordt het lastig kiezen omdat niet iedere raamdecoratie dan geschikt is. Zou is het bijvoorbeeld niet aan te raden om houten jaloezieën toe te passen bij deuren omdat deze heel zwaar zijn om dagelijks omhoog te trekken.

Een goede oplossing kan zijn om vouwgordijnen samen met gewone gordijnen toe te passen. Dan hangt u de vouwgordijnen bij de ramen en de gordijnen voor de deuren. Dan kunt u dezelfde stof gebruiken voor zowel de gordijnen als de vouwgordijnen. Hierdoor krijgt u overal dezelfde uitstraling waardoor een mooi geheel ontstaat. Daarnaast is het ook mogelijk om de vouwgordijnen en gordijnen te voorzien van een gewone of verduisterende voering. Met de verduisterende voering kunt u weer dezelfde gordijnstof gebruiken maar dan met een verduisterende laag aan de achterzijde.

Een ander voordeel van deze combinatie van raamdecoratie is de manier van ophangen. De gewone gordijnen kunnen aan het plafond met een gordijnrail. Maar u kunt de gordijnen ook aan de muur ophangen door gebruik te maken van een gordijnroede of railroede. Ook bij de vouwgordijnen heeft u keuze bij het ophangen. U kunt ze in het kozijn, oftewel in de dag, ophangen. Dit wordt vaak toegepast omdat het mooi strak staat. Maar u kunt de vouwgordijnen ook op de dag monteren. Dit kan gedaan worden als u kiep- kantelramen heeft waardoor het vouwgordijn boven het raam komt te hangen. 

Zo ziet u maar dat het niet verwonderlijk is dat de combinatie van vouwgordijnen en gordijnen een veel voorkomende raamdecoratie is. BlindDesign heeft een ruim assortiment van stoffen en kleuren die geschikt zijn voor zowel gordijnen als vouwgordijnen. U kunt hier gebruik van de optie om zelf alles online samen te stellen, dit is de goedkoopste oplossing. Maar het is ook mogelijk dat BlindDesign bij u thuis langskomt voor een gedegen advies. Tijdens deze afspraak worden de opties besproken en worden alle maten genomen om een juiste offerte uit te brengen. De handige klusser hangt zelf de vouwgordijnen en gordijnen op maar u kunt het ook uitbesteden aan BlindDesign. Zij maken gebruik van professionele stoffeerders die uw zorgen uit handen nemen. Kijk eens op hun website of maak een afspraak voor een adviesgesprek.

Bron van dit artikel : https://blinddesign.nl