Leuk in huis
Image default
Bedrijven

Dit zijn de tuintrends van 2022

In 2020 en 2021 hebben we door het Coronavirus volop kunnen genieten van een echte tuinvakantie. Ook door het thuiswerken ben je nu eenmaal aan je eigen woning gebonden, waardoor je ook naast de schoonheden het stof bent gaan zien. Hoe lang staat die houten tuinbank al in je tuin? Misschien vind je wel dat deze toe is aan vervanging, maar waar moet je beginnen? Met deze tuintrends ga jij fris het nieuwe jaar in, met een eigentijdse nieuwe en trending tuin.  

Rope

Rope? Misschien heb je er van gehoord, misschien ook niet. Rope is een speciaal soort ontwikkeld touwsoort voor buiten. Met dit materiaal wordt er aan tuinmeubels een luxe en ook excentriek randje gegeven. Het touw is gemaakt van polyester en wordt met name gebruikt voor stoelen. Het materiaal zie je tegenwoordig veel terugkomen en daarom kan het gezien worden als een echte trend. Van een houten tuinbank met een rope randje, tot een loungestoel, het kan allemaal.

Natuurlijke kleuren

Onze tuinen worden steeds meer één met de natuur en dat is te zien aan het kleurgebruik. We zien steeds meer natuurlijke kleurpaletten terug, met daarin bruin en groen. Deze kleuren in combinatie met een botanische tuinstijl zorgt ervoor dat jouw tuin past bij de natuurlijke omgeving. Kies je voor een tuin met deze stijl, dan passen daarbij vaak kussenslopen waarin verschillende felle kleuren naar voren komen. Ook het toepassen van rieten manden en glazen kunstwerken, zorgt ervoor dat jouw tuin een natuurlijke uitstraling krijgt.

Lokaal

Heb jij nog een houten tuinbank, waar op staat ‘Made in China’? Dat past toch echt niet meer bij deze tijd. Tegenwoordig wordt er gelukkig steeds meer lokaal geproduceerd, wat betekent dat de materialen waarvan meubels worden gemaakt van eigen bodem zijn. Wanneer je een nieuwe stoel hebt, welke gemaakt is in Nederland, zit die toch meteen een stuk beter?  

https://www.outsidemeubelen.nl/