Leuk in huis
Image default
Duurzaam en gezond wonen

Waterpomp in woning

Veel huishoudens verwarmen nu nog aan de hand van een cv-ketel. Dit is alleen redelijk achterhaald. Alle nieuwbouw huizen worden tegenwoordig helemaal niet meer voorzien van een gas aansluiting. Dit is namelijk veel minder duurzaam. En aangezien het milieu steeds meer te verduren heeft en steeds verder achteruit gaat, is dit een hele goede oplossing. In dit artikel worden de opties besproken om ook uw eigen huis duurzaam te maken.

Als u in uw bestaande woning de cv-ketel wilt vervangen voor een hybride warmtepomp is het verstandig om te kiezen voor Elga. Dit zal ervoor zorgen dat je CO2-uitstoot met 25% zal dalen voor het verwarmen van water en het huis. Dit betekent dus dat je energierekening fors zal dalen. Het is alleen wel nodig om de cv-ketel niet direct helemaal te verwijderen. De hybride waterpomp werkt namelijk samen met de cv-ketel. Wanneer het heel koud is in huis, zal de cv-ketel bijspringen. Ook verzorgt de cv-ketel het warme water in de keuken en badkamer. Ook is het verstandig om uw huis te isoleren. Met de hybride warmtepomp van Elga is het zelfs ook mogelijk in de zomer om uw huis te koelen.

Wanneer u gaat wonen in een nieuwbouwwoning is het verstandiger om te kiezen voor Loria. Deze warmtepomp werkt geheel zelfstandig, dus hoeft niet meer samen te werken met de cv-ketel. Deze lucht water warmtepomp zorgt dus ook voor tapwater in de keuken en badkamer. De Loria is geheel elektrisch waardoor er geen aardgas aansluiting meer nodig is. Deze pomp bestaat uit een binnen- en buitenunit. Ook bij een gehele renovatie van uw huis is het een goede optie om te kiezen voor Loria. Onderzoek heeft gebleken dat de Loria pomp de beste prijs/kwaliteit verhouding heeft vergeleken met alle andere warmtepompen van Nederland. Loria is ook de beste warmtepomp, omdat het rendement het hoogste is, wat betekent dat u heel veel geld kan besparen.

Bron van dit artikel : http://www.techneco.nl