Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

4 stappen die je kunt uitvoeren voordat de verhuizing begint

Zodra u verhuisplannen heeft gemaakt is het niet meer de vraag of u gaat verhuizen, maar wanneer u gaat verhuizen.

Verhuizen is typisch zo’n taak waarin een hoop elementen fout kunnen lopen, verschillende dingen over het hoofd worden gezien, spullen kapotgaan en waarbij het altijd haasten is. Verhuizen wordt dus niet direct geassocieerd met een leuke bezigheid. Aan ons de taak om uw verhuizing dus leuker te maken.

Om de verhuizing goed te laten lopen, is het belangrijk dat u een aantal voorbereidingen treft. Wij hebben een lijst voor u opgesteld met daarin 5 voorbereidingen die u kunt treffen, voordat de verhuizing daadwerkelijk van start gaat.

TIP: Twijfelt u nog of verhuizen de beste optie is? Laat dan door een lokale makelaar een gratis waardebepaling huis uitvoeren. Dit geeft u inzicht in uw actuele woningwaarde, waardoor u beter een besluit kan maken.

1. Downsizing

Downsizing is een Engelse term, waarbij je alle spullen die verhuist moeten worden opnieuw overweegt. Welke items zijn echt nodig in uw nieuwe huis? Een kast vol kleding die nooit gedragen wordt, moet dat wel echt allemaal mee? Die dozen kinderspeelgoed waar de kinderen mee spelen, kun je daar niet iemand anders blij mee maken?

Hoe minder je hoeft te verhuizen, hoe makkelijker en sneller de verhuizing uiteindelijk zal gaan.

2. Wijzig alvast je adres

Iets wat veel tijd in beslag kan nemen, maar voornamelijk heel irritant is als je het te laat doet, is het wijzigen van je adres.

Zorg dat je voor je daadwerkelijk verhuisd bent, je nieuwe adres doorgeeft aan alle belangrijke instanties, bijvoorbeeld je bank, je verzekeringen maar ook je familie. Het duurt doorgaans een aantal werkdagen voordat deze wijziging is doorgevoerd. Als je dit dus niet op tijd doet kan het voorkomen dat je de post op het vorige adres blijft ontvangen. Erg onhandig.

3. De grote schoonmaak

Zodra u gaat verhuizen wilt u graag in een schoon huis terecht komen. Logisch ook, u betaalt er natuurlijk ook een behoorlijk bedrag voor, dat kunnen ze het huis toch op z’n minst goed schoonmaken? Zo denken de nieuwe bewoners van uw woning er waarschijnlijk ook over.

Naast dat een schone woning opleveren aan de nieuwe bewoners buitengewoon netjes is, zorgt een schone woning ook voor minder chaos tijdens de daadwerkelijke verhuizing. Indien u tijdens het verhuizen ook nog uw meubels moet gaan schoonmaken, denk bijvoorbeeld aan het reinigen van uw tapijt voor in de nieuwe woning, dan kost dit veel extra tijd. En geloof me, een verhuisdag vliegt zo voorbij.

4. Zorg voor een geplande verhuisdag

Plan je je verhuizing in, zorg dan dat iedereen op de hoogte is van die verhuisdag. Hoe je uiteindelijk gaat verhuizen is aan jou. Hiervoor zijn meerdere methodes:

  1. Je huurt een verhuisbedrijf in, die de verhuizing van A tot Z voor u regelen
  2. Je ziet het als een doe-het-zelf project en verhuist alles helemaal alleen
  3. Je vraagt alle je vrienden en kennissen om te helpen en huurt een verhuisbusje

Wil je geld besparen, kies dan voor optie 2. Wil je gaan voor efficiëntie en niet al te hoge kosten? Dan is optie 3 het beste voor jou. Wil je het liefste zo weinig mogelijk zelf verhuizen, dan is optie 1 uiteraard de meest geschikte optie voor jou.

Welke optie je ook kiest, het is belangrijk dat je de verhuisdag van tevoren goed inplant. Een goede planning zorgt namelijk altijd, ook tijdens een verhuizing, voor een goed verloop.

Nog aan het twijfelen om te gaan verhuizen?

Bent u nog aan het twijfelen om te gaan verhuizen? Dan is het een optie om door een lokale makelaar uw woning op waarde te laten schatten. Vraag bij uw makelaar een waardebepaling huis aan, en ondervind de actuele waarde van uw woning. Op basis van deze informatie kunt u eenvoudiger de keuze maken of de verhuizing het waard is. Heeft uw huis veel overwaarde, dan kan het de beste optie zijn om te verhuizen. Is uw huis minder waard dan verwacht, of zijn er niet zichtbare gebreken die eerst verholpen moeten worden? Dan moet je goed nadenken of een verhuizing op dit moment wel de juiste stap is.

https://www.lassoo.nl/gratis-waardebepaling-huis/