Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Vanavond nog overstappen naar een andere energieleverancier?

Bij welke energiemaatschappij heb jij op dit moment een energiecontract afgesloten? Als je deze vraag aan 100 huishoudens zou stellen, zou je behoorlijk veel verschillende antwoorden terugkrijgen. Sommige mensen antwoorden Nuon Energie, terwijl je ook veel minder bekende namen de revue ziet passeren. Het is nu eenmaal een feit dat je in ons land uit veel verschillende energieleveranciers kunt kiezen. Juist doordat het aanbod zo divers is, ben je in staat om een goede vergelijking te maken. Daarbij is het ook aan te raden om een dergelijke vergelijking te maken. Waarom? Dat lees je hieronder!

Reden 1: geld besparen

Ja, als je overstapt naar een andere energieleverancier kun je behoorlijk veel geld besparen. Dit geldt niet alleen voor de korte termijn, maar ook voor de lange termijn. Door consequent elke maand een bepaald bedrag te besparen, heb je uiteindelijk aan het einde van het jaar behoorlijk veel geld bespaard. Dit is dan ook dé reden waarom veel huishoudens een overstap wagen. Indien jij ook jouw vaste lasten omlaag wilt brengen, is het interessant om ook zo snel mogelijk over te stappen naar een andere energieleverancier.

Reden 2: overstappen naar groene stroom

Meer en meer huishoudens kiezen ervoor om over te stappen naar groene stroom. Dergelijke stroom wordt op een duurzame manier opgewekt, waardoor de wereld een stuk minder ‘pijn’ wordt gedaan. Dit is ook één van de belangrijkste redenen waarom meer en meer huishoudens overstappen. Bijkomend voordeel: meerdere energieleveranciers, zoals Vattenfall, gaan zich meer en meer op groene stroom richten. Je gaat dus alleen maar meer keuze krijgen.

Reden 3: volledig online af te sluiten

Wil je graag per direct overstappen? Dankzij het internet is dit mogelijk. Je kunt jouw nieuwe energiecontract online afsluiten, waarna de overstap geregeld wordt. Dit betekent dat je over een half uur bijvoorbeeld al een andere energieleverancier kunt hebben. Let bij het afsluiten van een energiecontract wél goed op de kleine lettertjes. Dat is zeker het advies als je bijvoorbeeld een welkomstcadeau van jouw nieuwe energieleverancier krijgt.