Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Wat je moet weten over een bouwkundige keuring

Een bouwkundige keuring is een visuele inspectie van een zelfstandige bestaande woning. De keuring geeft een indruk van de bouwkundige staat van de woning en inzicht in de kosten om de woning in goede staat te krijgen.

 

Wanneer is een bouwkundige keuring aan te raden?

Er zijn verschillende redenen om het gebouw voor aankoop te inspecteren. Hier zijn helaas kosten aan verbonden. Wanneer heeft u echt een keuring nodig? Bouwkundige keuringen kunnen u behoeden voor onaangename verrassingen. Omdat hier vaak technische mankementen optreden, is het vooral aan te raden om de bouwkundige staat van oudere woningen te onderzoeken.

 

Bij het kopen van een oud huis

Verborgen gebreken komen vaker voor in oude huizen. In dit geval is het altijd raadzaam om een ​​overheidsonderzoek te doen. Dit bespaart je later een hoop stress. Ingenieurs controleren met name de volgende kwaliteiten:

 

  • Dakconstructie, dakbeschot en dakbedekking/dakpannen
  • Kozijnen, ramen en deuren
  • Schoorsteen
  • Vloeren, metselwerk en voegwerk
  • Keuken en sanitair
  • Staat van elektra, boiler en verwarming
  • Riolering, goten en afvoer
  • Leidingwerk
  • Garage en bijgebouwen

 

Maar ook in een nieuw huis

De test is ook nuttig voor nieuwe woningen. Mocht u tijdens de bezichtiging al iets zien, of bent u zelf veel aan het klussen in huis, dan kan een bouwkundige keuring uitkomst bieden. Ook ontvangt u van de inspecteur een schatting van de kosten om uw woning in goede staat terug te brengen.

 

Wat is inbegrepen in de bouwkundige keuring? De ingenieur kijkt naar het huis. Wat houdt dit in? Structurele inspectie is een gedetailleerde inspectie van technische omstandigheden. Het gaat om veel dingen. Ontvang dan altijd een bouwverslag.

 

Bouwkundig rapport

Het architectuurrapport geeft de resultaten van elke architectuurcomponent weer. Het geeft ook tips over het onderhoud en hoe lang je gebruikte materialen meegaan. U heeft bijvoorbeeld een loden leiding in huis. Het rapport toont de kosten van de vervanging. In het kostenoverzicht ziet u individuele kosten, runtimekosten en verbeterkosten. Zo ziet u niet alleen de directe kosten om verdere schade te voorkomen, maar ook de onderhoudskosten die binnen 1-5 jaar kunnen optreden.