Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

De juiste buitenverlichting

Het hebben van buitenverlichting is onmisbaar. Naast dat buitenlampen mooi aan de schuur of gevel staan, zijn buitenlampen ook heel functioneel. Buitenverlichting zorgt voor meer veiligheid rond je huis. Daarnaast heb je voldoende licht als je thuiskomt om je sleutels te vinden. Met een goede buitenverlichting rondom het huis voorkom je ook ongewenste gasten. Naast functionaliteit, zorgt buitenverlichting ook voor meer sfeer. Denk bijvoorbeeld aan sfeerverlichting in je tuin of onder je veranda.  Er zijn verschillende soorten buitenverlichting. Zo heb je bijvoorbeeld een buitenlamp met sensor, wat een goede oplossing is als je vaak ‘s avonds in het donker thuiskomt.

Buitenlamp

Er zijn veel verschillende soorten buitenlampen. Denk bijvoorbeeld aan wandlampen, staande lampen, plafondlampen en zelfs hang- en tafellampen. Tegenwoordig zijn ook (grond) spots niet meer weg te denken tegen de schutting of onder de veranda. Zulke spots zorgen dat de tuin of het terras mooi wordt belicht. Een buitenlamp kan ook sfeervol zijn, zoals verlichting in de tuin of onder de veranda. Hiervoor is het soms zelfs mogelijk om een binnenlamp te gebruiken, maar dat kan alleen als de overkapping waterdicht en goed geïsoleerd is. Met de juiste verlichting maak je je tuin of balkon net zo gezellig als in huis.

Buitenlamp met sensor

Naast de bovengenoemde buitenlampen zijn er ook buitenlampen met een sensor. Buitenlampen met een bewegingssensor zijn voorzien van een infrarood sensor waardoor ze weten wanneer er iemand staat. Dit gebeurt heel nauwkeurig. Met een buitenlamp met sensor hoef je je geen zorgen te maken over het energieverbruik van de lamp. De lamp schakelt zich namelijk vanzelf weer uit wanneer er niemand in de buurt staat. Op deze manier heb je toch genoeg licht wanneer je het wenst en ga je ook zuinig met energie om. Naast een bewegingssensor heb je ook buitenverlichting met een schemersensor. Deze lampen gaan aan wanneer het gaat schemeren. Wil je meerdere lampen buiten ophangen en wil je dat deze tegelijk aangaan? Dan kun je ook losse bewegingssensoren kopen. Deze kunnen worden aangesloten op alle soorten buitenlampen. Hierdoor hoef je niet allemaal buitenlampen met sensor aan te schaffen. Je koopt dan een losse bewegingssensor die je vervolgens aansluit op alle gewenste buitenlampen. 

Buitenverlichting kopen

Wanneer je op zoek bent naar nieuwe buitenverlichting, dan is het goed om te kijken naar een (online) winkel die gespecialiseerd is in verlichting, zoals LampenTotaal. Zij zijn op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen betreft buitenverlichting. Daarnaast bieden zij een groot assortiment buitenlampen. Er zijn veel verschillende buitenlampen, met en zonder sensor. Hierdoor kan het soms lastig zijn om een keuze te maken. Als je niet helemaal zeker bent welke buitenverlichting het best in jouw voor- of achtertuin past, kun je een tekening van je tuin meenemen, zodat de adviseurs van Lampentotaal je kunnen voorzien van het juiste advies.