Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Hoe maak je een mooie veranda?

Het voorjaar staat gelukkig al weer bijna voor de deur en dat betekent ook dat er weer lekkerder weer aan komt. Met lekker weer is het fijn om heerlijk in je tuin te kunnen zitten en waar kan dat beter dan op een veranda. In deze blog hebben we op een rijtje gezet hoe je een mooie veranda kan maken.

Zoek hulp

In eerste instantie kan je als je het niet zelf wilt gaan doen hulp zoeken, dat kan je bijvoorbeeld doen door contact op te nemen met een hovenier. Zij hebben al vaker veranda’s gemaakt en hebben dus veel ervaring. Ook kun je bij hen terecht voor advies en tips voor als je het toch zelf wilt gaan doen. Ook kun je op internet veel inspiratie opdoen, je kunt dan bijvoorbeeld plaatjes opzoeken van veranda’s die jij mooi vindt en die dan gaan namaken, of je laat de plaatjes die je mooi vindt zien aan de hovenier of aan iemand anders die jou kan helpen met het maken van een mooie veranda. 

Rolluiken 

Voor een mooie veranda heb je niet alleen een veranda nodig maar de dingen er om heen kunnen ook een hoop doen. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan screens of aan rolluiken. De screens en rolluiken doen vaak net even wat extra’s voor het aanzicht waardoor het meer als een geheel lijkt. Ze kunnen zorgen voor wat extra gezelligheid maar het is niet alleen voor de sier want de screens en rolluiken zorgen ook nog eens voor zonwering. Zo kun je buiten op je veranda lekker genieten van een heerlijke zon en dan kun je binnen lekker zitten zonder dat je last hebt van de zon die naar binnen schijnt. 

Conclusie 

Een veranda kan veel voor je tuin doen, het is ook erg leuk om vrienden uit te nodigen voor een borrel of een BBQ, dan kan je lekker genieten op je mooie veranda. Hoveniers kunnen hier goed bij helpen, zij hebben veel ervaring en weten hoe ze een mooie veranda kunnen maken naar jouw wens. Screens en rolluiken kunnen hier ook goed bij helpen, zij maken namelijk het plaatje compleet. Het zorgt net even voor wat extra’s in de tuin en zorgt voor veel gezelligheid, naast dat het mooi is werkt het ook nog een handig voor als zonwering zodat je binnen geen last hebt van de zon. Heb jij een veranda?