Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Houten trend lampen

Houten trend lampen

Bij de inrichting van onze woning gaan we meer en meer hout verwerken. Vroeger kozen wij voor houten meubels, een houten vloer en misschien ook nog een houten plafond. Daar bleef het dan bij. Tegenwoordig vind je ook veel meer accessoires in hout vervaardigd. Dit geeft aan de woning een warm en sfeervol karakter. Hout is duurzaam en sterk, het straalt warmte uit en is degelijk. Met hout haal je als het ware de natuur in je huis en daarmee ook de rust die je in de natuur vindt. Het is wetenschappelijk bewezen dat veel hout in je omgeving heilzaam werkt. De verlichtingswereld is op deze trend heel gretig ingegaan. Ontwerpers en topdesigners zijn gaan zoeken naar leuke frisse trendy uitvoeringen van lampen. Zowel de hanglampen als de vloer- en tafellampen zijn ze in hout gaan vervaardigen. Hier geven we alvast de trend bij de verschillende lampen op een rijtje.

De hanglampen in hout nemen allerhande vormen aan. Je hebt de eenvoudige klokvormige lampenkapjes. Zij zijn heel speels. De houtstructuur is mooi te zien, wat op zich al een zekere warmte uitstraalt. Door hun vorm gaat het licht daar schijnen waar jij het wil: boven het aanrecht of een werktafel bijvoorbeeld. De open lampenkapjes met bijvoorbeeld houten plaatjes of gebogen staafjes laten het licht in alle richtingen schijnen. Bij de hanglampen heb je ook de grotere structuren: takkenbossen of houten balken met daartussen de lichtelementen ingewerkt. Dit zijn unieke stukken die onmiddellijk blikvangers zijn in je kamer. Bij de vloer- en tafellampen zijn vooral de staanders in hout vervaardigd. Blokken, kleine balkjes, een bundel takken of een mooi gevormde wortelpartij: ze dragen met trots het licht dat in de kamer schijnt. De lampenkappen zijn discreter en vaak gemaakt van stevige stof in een neutrale lichte kleur. Heel af en toe zie je een lampenkap in hout. Dit is dan wel heel uniek.

Het leuke aan deze houten lampen is dat ze onder mekaar te combineren zijn. Tafel- en vloerlampen ondersteunen de stijl die je door de hanglampen hebt gecreëerd. Houten lampen passen perfect bij houten meubels of andere accessoires. Doorheen de hele woning krijg je zo een soort vakantiesfeertje: je voelt de gezelligheid die je in een chalet in de bergen of aan zee mag genieten. Als je veel hout gebruikt in je interieur, heb je verder niet veel kleurtjes meer nodig. Overgordijnen, kussens of vloerkleden in een neutraal beige of gebroken wit passen heel goed in deze sfeer.

Hout is en blijft trendy, dus waarom ook geen houten lampen in huis halen? Gezelligheid verzekerd!

Bron van dit artikel : http://www.houten-lampen.nl