Leuk in huis
Image default
Woning en Tuin

Tips tegen een verstopte doucheput

Is uw doucheput verstopt? Dit is een van de meest voorkomende problemen in huis en kan erg vervelend zijn, vooral als u ’s ochtends snel moet vertrekken. Gelukkig zijn er enkele tips die u kunt volgen om dit probleem te verhelpen. Lees hieronder wat u het beste kunt doen.

Giet een emmer heet water in de put

In de eerste plaats kunt u proberen een emmer heet water in de doucheput te gieten. Laat het water ongeveer tien minuten staan, zodat het alle verstopte materialen kan oplossen. Als dit niet werkt, kunt u een ontstopper gebruiken.

Voeg baking soda toe aan het water in de put om te ontstoppen

Als tweede optie kunt u proberen een ontstopper te maken van water en baking soda. Voeg ongeveer één kopje baking soda toe aan een emmer heet water, roer goed door en giet het dan in de doucheput. Laat dit ongeveer een uur staan en spoel het dan weg met koud water.

Gebruik een ontstopper of plunjer om de put te ontstoppen

De derde tip is het gebruik van een ontstopper of plunjer. Dompel deze onder in het water en duw hem dan naar beneden totdat u weerstand voelt. Begin vervolgens te pompen om het water door de put te laten stromen. Als dit niet werkt, kunt u de ontstopper of plunjer laten weken in een emmer heet water voor ongeveer een half uur.

Breng een oplossing aan

De laatste tip die wij voor u hebben is om een chemische oplossing aan te brengen zodra u merkt dat de doucheput verstopt is. Wacht niet tot het water langzaam wegloopt, want dan zal het probleem veel moeilijker op te lossen zijn.


Al met al zijn dit de vier beste tips die u kunt volgen om een verstopte doucheput op te lossen. Lukt het met deze tips niet en is de verstopping te hardnekkig om zelf op te lossen? Schakel dan een loodgieter in, een loodgieter kan zelfs de hardnekkigste verstoppingen verhelpen.