Leuk in huis
Image default
Woningen

Let goed op wanneer je de cv ketel moet vervangen

Er zijn bepaalde dingen waar je altijd even op moet letten wanneer je een huis koopt of wanneer je al een tijd in een huis woont. Sommige woningen zijn namelijk niet zo energiezuinig meer als de huizen van tegenwoordig en dat kan behoorlijk wat geld schelen. Een cv ketel vervangen doe je bijvoorbeeld elke 10-15 jaar. Koop jij een huis dat al ouder is dan dit, dan is het verstandig om hier naar te kijken bij het kopen van je huis. Het kan zijn dat de cv ketel al vervangen is, dan hoef je niks te doen, anders kun je het beste de cv ketel vervangen. YDR installatietechniek helpt je bij het kiezen van een nieuwe cv ketel. 

Waar op letten bij cv ketel vervangen?

Merk je dat de energierekeningen hoger zijn dan normaal, maar verbruik je hetzelfde? Dan kan het zijn dat de cv ketel toe aan vervangen is. Dit kan heel simpel en makkelijk gedaan worden met de hulp van YDR installatietechniek. 

Het is belangrijk dat je nagaat hoeveel je in de toekomst gaat verbruiken aan energie zodat je rekening kan houden met de soort cv ketel die je besteld. Er zijn namelijk 3 verschillende cv ketels. De klassen van de cv ketel zij ingedeeld van CW3 tot en met CW6 hoe hoger het cijfer hoe meer verbruikt kan worden. 

Waarom een cv ketel vervangen?

Naarmate een cv ketel verouderd kan dit zorgen voor extra hoge kosten. De cv ketel is oud en kan dus niet meer goed functioneren waardoor het meer gaat verbruiken en meer energie nodig heeft om zijn werk te doen. Je wilt natuurlijk nooit dat je energierekening zo hoog zijn dat ze niet meer te betalen zijn. Laat daarom altijd je cv ketel vervangen als dit het geval is. Maak direct een afspraak met YDR Installatietechniek.