Leuk in huis
Image default
Woningen

Werk actief aan de veiligheid van jouw huis

Je huis is een plek waar je graag zo veilig mogelijk woont. Wil je echter jouw huis gaan beveiligen dan zal je daar in moeten investeren. Niet ieder huis is immers uitgerust met een veilige deur met veilige sloten. Aangezien dit bij veel woningen een probleem is, is het zaak dat jij eens goed kijkt naar deze zaken voor je bijvoorbeeld een dagje weg of een week op vakantie gaat. Inbrekers weten het namelijk ook wanneer een woonwijk oude huizen met verouderde sloten heeft. Dit zijn de plekken die in de zomerperiode het meeste last hebben van het inbrekersgilde. Wil jij je huis beschermen als een pro zonder gelijk jouw woning te veranderen in een bunker, kijk dan eens op https://www.deurklinkenshop.be/nl/ . We vertellen je graag hoe jij je huis veiliger kan maken zonder dat het al teveel voor een optische verandering zorgt.

Bestrijd de Bulgaarse Methode

De meest gebruikte manier om een woning binnen te komen door een inbreker is de Bulgaarse methode. Een methode die gemakkelijk kan worden toegepast op woningen met een eerste generatie cilinderslot. Dat komt doordat men de cilinder uit de deur trekt waarna de deur gemakkelijk kan worden geopend. Dit is iets wat je kan voorkomen met een wel heel eenvoudige zet. Plaats een beschermplaatje voor de cilinder wat voorkomt dat deze eruit kan worden getrokken. Je hoeft je slot niet te veranderen: een kleine aanpassing aan jouw cilinderslot is genoeg.

Een deurcamera

Een deurcamera is een andere manier van zien wie er aan de deur staat. Dat kan op meerdere manieren. Je kan kiezen voor een deurbel met een videoverbinding erin. Dit zorgt ervoor dat jij direct kan zien wie er aan de deur staat. Daarnaast kan je diegene gelijk spreken wanneer hij of zij aanbelt. Een dergelijke beeld/spraak camera is praktisch om bijvoorbeeld de pakketbezorger instructies te geven als jij niet thuis bent. Je kan er ook een inbreker mee afschrikken. Een andere manier is de deurcamera die niet met een deurbel is gekoppeld. Je kan dan ook zien wie er aan de deur is maar in de meeste gevallen kan je niet spreken met diegene. Beide systemen bieden jou de mogelijkheid om de beelden vast te leggen. Handig wanneer er sprake was van onraad aan jouw deur. Bij de speciaalzaak voor deurklinken tref je ook dit soort camera’s. Doordat je van buiten bij het laatstgenoemde model enkel het glaasje van een deurspion ziet heeft een inbreker geen idee van wat jij kan zien.