Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Koeienhuid

Vind jij jouw huis of kantoor ook wat kil? Mis je de warme uitstraling en wil je dit wel weer krijgen door een leuke eyecatcher in jouw huis of kantoor te plaatsen? Een koeienhuid kan hierbij zeker helpen, om jouw woning of pand op te vrolijken. Wanneer je een koeienhuid koopt krijg je een echte eyecatcher in huis en -uiteraard- warme(re) voeten.

De koeienhuid kun je bijvoorbeeld op de vloer plaatsen in de woonkamer, maar ook in de slaapkamer of zelfs in de badkamer. Op kantoren zie je zelfs in de gangen liggen. Koeienhuiden zijn gewild door hun warme uitstraling, maar ook doordat ze gemakkelijk te onderhouden zijn. Je maakt ze zo schoon namelijk. Wist je dat elke huid uniek is en dat er diverse afmetingen zijn? Ze kunnen zelfs op maat worden geleverd en je bestelt de huiden gemakkelijk online!

Hoe maak ik de koeienhuid het beste schoon?

Wekelijks onderhoud dient altijd te gebeuren met (vloer)kleden, zo ook met bijvoorbeeld de IJslandse schapenvacht. Zo moet de huid van de koe, die op de vloer ligt eigenlijk periodiek gestofzuigd worden, uitgeklopt worden, omgedraaid worden (in verband met slijtage) en geborsteld worden. Stofzuigen en uitkloppen dient natuurlijk vaker te gebeuren dan laatstgenoemde twee aspecten.

 

Vlekken

Mocht je nu een vlek (kan gebeuren) hebben gekregen in de huid, zorg dan dat je zo snel mogelijk actie onderneemt. Bij drinken betekent dit het opnemen van het vocht met keukenpapier of een (andere) droge doek, waarna je het dept. Zorg er voor dat je niet beweegt als je het weg dept, aangezien de vlek (vloeistof) dan verspreidt. Voor eten dien je de vaste etensresten weg te halen, met een scherp voorwerp (mes). Maar gebruik hierin niet de aller scherpste kant. Ga hierin ook mee met de haarrichting van de huid. Mocht je de vlek(ken) er niet uitkrijgen, ga dan te werk met duurzaam schoonmaakmiddel of met groene zeep. Gebruik hierbij niet te veel.

Uiteraard kun je de huid ook laten reinigen bij de specialist, mocht het echt niet lukken, maar vaak lukt het ook al met bovenstaande tips.

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/huiden/koeienhuiden/