Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Waarom een schapenvacht kopen?

Stel je bent op zoek naar een mooie decoratie, vloerkleed of iets om over een stoel heen te leggen zodat het net wat meer sfeer geeft of lekkerder zit. Dan ben je op zoek naar een schapenvacht. De multifunctionaliteit is één van de redenen waarom je een schapenvacht moet kopen. Hiernaast zijn er echter nog veel meer redenen om een schapenvacht te kopen. Ben jij benieuwd welke? Lees dan direct verder.

Reden 1: Zacht & warm

Waar je een schapenvacht ook voor wilt gebruiken, de wol is superzacht en behaaglijk warm. Lekker voor in de winter, maar ook ademend voor de zomer. Je kunt er dus het hele jaar plezier aan hebben.

Reden 2: Schapenvacht is schoon

Wist je dat de wol van een schapenvacht te allen tijde schoon blijft? Door de aanwezigheid van natuurlijke oliën kan het vuil niet hechten aan de wol. Hierdoor heeft jouw schapenvacht vloerkleed, decoratie of stoelversiering minder onderhoud nodig.

Reden 3: Moeilijk brandbaar

Een schapenvacht is zeer moeilijk brandbaar, in tegenstelling tot bijvoorbeeld polyester. De wol van schapen is vlam vertragend tot wel 600⁰ Celsius. Ook nog eens erg veilig dus!

Reden 4: Hypoallergeen

Wol van een schapenvacht is hypoallergeen. Hypo wat? Hypoallergeen. Dat wil zeggen dat de wol geen allergieën veroorzaakt. Het zou je maar net overkomen dat je een mooi vloerkleed hebt gekocht, maar dat het een allergie opwekt bij bijvoorbeeld je kind.

Reden 5: Geschikt voor elk klimaat

Eigenlijk hadden we het al benoemd, maar een schapenvacht is het hele jaar door prettig. Warm in de winter en koel in de zomer. Je kunt er dan ook 24/7, 7 dagen per week, 52 (soms 53) weken in het jaar van genieten.

Schapenvacht online kopen

Hebben we je kunnen overtuigen om een schapenvacht te kopen? Kijk dan online naar de mogelijkheden. Er zijn veel websites die schapenvachten aanbieden, maar wij raden aan om vooral te kijken naar kwalitatieve schapenvachten. Dat kun je beoordelen door te kijken naar de prijs. Een A-kwaliteit schapenvacht is eigenlijk niet goedkoper verkrijgbaar dan €50,-. Neem dat mee in je online zoektocht naar een schapenvacht.

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/