Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Witte schapenvachten

Een trend die de laatste tijd terug komt in vele huishoudens zijn witte schapenvachten. De vachten creëren een gezellige sfeer en zijn erg veelzijdig. Je kunt ze op de bank leggen, over een stoel of bijvoorbeeld op de vloer. Het ziet er stylish uit en is daarnaast ook nog heerlijk zacht!

De meest verkochte vachten

De meest verkochte vachten zijn witte schapenvachten. Echter zijn ze ook verkrijgbaar in donkerdere kleuren. Dit staat leuk om wat lichtere meubels. Zo kan je contrast in je interieur brengen. Verder heb je ook verschillende haarlengtes van een schapenvacht. Sommige hebben haren van wel 15 centimeter lang terwijl andere een stuk korter zijn en maar 5 centimeter lange haren heeft.

 

Hoe worden schapenvachten gemaakt?

De productie van een witte schapenvachten is een groot proces en heeft ook veel verschillende stappen. Het proces begint met het scheren van de schapen. De meeste schapen worden elk jaar rond het voorjaar geschoren. Na het scheren van de schapen gaat de wol verpakt en opgerold in een baal. Later wordt de wol uitgepakt en gereinigd. Zo gaat al het vuil, vet en zweet eruit. Als de wol goed schoon is en droog is kan het kaarden beginnen. Dit is eigenlijk het uitkammen van de wol. Dit kan gedaan worden met een stalen kam of met een machine met cilinders die snel ronddraaien. Als dit klaar is begint het spinnen. Hierbij worden de wol vezels aan elkaar gemaakt een word er als het waren een soort draad gespannen. Vervolgens kunnen deze draden aan elkaar gemaakt worden. Des te meer draden des te steviger het resultaat is. Eén van de laatste stappen is het zetten van de wol. Dit wordt gedaan zodat de losse draadjes niet meer los komen. Als dit klaar is kan je ervoor kiezen om de wol te verven. Vaak word donkere wol niet geverfd. Lichtere wol wel

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/schapenvachten/witte-vachten/