Leuk in huis
Image default
Woonaccessoires

Koeienhuiden

Koeienhuiden zijn een ideale manier om extra sfeer in huis te creëren. Dit is een van de decoraties die absoluut in opkomst is als de dagen weer kouder worden. Op het moment van schrijven is het nu hoog zomer. Maar de dagen worden alweer korter en dit is het moment om te kijken naar de mooiste koeienhuiden. Deze geven namelijk heel veel extra sfeer. Maar daarnaast geeft het ook extra warmte op een koude vloer. Een goed moment om koeienhuiden eens onder de loep te nemen. Zodat u informatie heeft om tot een aankoop over te gaan. 

 

Eigenschappen koeienhuiden

De koeienhuiden, of ook wel koeienvellen genoemd, hebben hele specifieke eigenschappen. Voordat we daar over beginnen is het goed om te benoemen dat deze huiden een restproduct zijn van de vleesindustrie. De koeien zijn dus niet geslacht voor de huid. Het zou alleen zonde zijn als deze huid verloren gaat. De huiden worden altijd met natuurlijke looistoffen gelooid om te voorkomen dat er geen schadelijke reststoffen overblijven. De eigenschappen die voor een koeienhuid belangrijk zijn die vind je hieronder.

 

  • Glanzend haar voor de kenmerkende uitstraling

  • Heel erg soepel leer voor ideaal gebruiksgemak

  • Huid die netjes is zonder kale plekken

 

Dit zijn eigenschappen die heel bepalend zijn voor de kwaliteit van een koeienhuid. Er zijn nog meer kenmerken maar deze moet je echt voelen om het te voelen. 


Keuze voor een koeienhuid

Als je over wilt gaan tot de aankoop van een koeienhuid dan is het belangrijk om naar het hele proces te kijken. Zoals aangegeven is het belangrijk dat het alleen vanuit een restproduct wordt verwerkt. Bij partijen die echt alleen met kwaliteit werken is het niet eens nodig om ook te voelen hoe het aanvult. Dan kunt u er vanuit gaan dat u te maken heeft met een kwaliteitsproduct. Genoeg keuze in de koeienhuiden met zelfs allemaal verschillende kleuren. 

 

Bron van dit artikel : https://www.vachtenspecialist.nl/huiden/koeienhuiden/